Höna av en fjäder!

Dagens lärdom är, tro inte på allt du hör. Har verkligen fått uppleva hur en fjärder kan bli en höna i dag.
Lite otäckt det där faktiskt!

Efter jobbet i dag körde jag och barnen till Sölvesborg för en lekdate. Barnen lekte och hade roligt. Jag fick en välbehövlig vuxendos.

De där vuxendoserna är väldigt viktiga för mig har jag upptäckt. Får ju lite på jobbet men det räcker inte direkt. Där är jag ju för att jobba.

Trivs som tusan på mitt jobb coh tycker att det är underbart att jobba 100% när jag är där. Men kvällarna och mornarna innan vi skiljs åt längtar jag redan till mina barn.
Då vill jag vara med dem alltid!

Tröttheten har lagt sig en heldel.Hoppas det fortsätter på det spåret!



1:a advent

Första ljuset är tänt och vi åt en super mysig frukost och lunch med det tända ljuset. Berättar sååå pedagogiskt att vi ska tända ett ljus varje söndag fram till julafton, 4 ljus sen kommer tomten!!
Undrar vem som ser fram emot det mest.
Julklappar bryr jag mig inte så mycket om, eller jo gärna en från Peter och en från barnen. Men annars vill jag bara se mina barns tindrande ögon!
Gillar att ge och se glädjen mer än att få faktiskt...

Vi har slagit in alla julklappar oxå. Vi bestämmde att vi INTE skulleköpa massor till barnen..men men det blev en hel del ändå...Ska försöka dela upp det lite om det går.
 
I eftermiddag har vi varit på 3 årskalas hos familjen Malm. God fika och massa bus.
Wictor ville INTE hem, fick värsta utbrottet i bilen hem och somnade sen strax efter.

Maja somnade oxå men har hostat sen jag la henne i sängen. De får INTE INTE INTE bli sjuka nu!!!!




Åsikter

Måste man ha åsikter om allt??

Om man berätta ngt för någon, varför måste den personen alltid säga vad den tycker trots att det inte spelar någon roll?!

Exempel:

A: I går var vi i Kristianstad och shoppade. Hittade inget direkt men det var mysigt ändå.
B: Usch jag gillar inte Kristianstad, gillar Karlskrona bättre.
 
Förstår ni vad jag menar?
Den kommentaren och åsikten från B är ju helt onödig!!

Det är ju faktiskt inte alltid så att man är intresserade av vad personen i fråga man berättar saker för tycker. Utan man vill bara berätta. Prata och berätta saker för varandra.

Nu på mindre en 1 dygn har jag råkat utför 2 såna samtal och jag blir bara IRRITERAD.

Undrar om jag också gör så??? I såfall ska jag göra mitt yttersta för att sluta NU!

Endast säga vad jag tycker när det betyder att man vill veta inte när någon endast berättar ngt för mig.

Så då fick jag det ur mig :-)


 Jag kunde inte låta bli att ta fram en heldel tomtar. Mest för barnens skull, de älskar det eller ja Wictor mest kanske än så länge.
Synd att vi inte kunde få lite mer julväder med så man kommer i riktig stämning.

I kväll kanske vi ger oss på en egenlagad tre rätters här hemma. Vi är lite nykära <3 Visst är det härligt när man blir det lite titt som tätt!!!

Lördag!

Kan ni tänka er jag var uppe länge igår!!!!

Blev speedad efter ett samtal från BB i Skövde. Jag vet vilken sveriges först födda pojke i går är :-)
Föddes troligen mycket flickor i vårt avlånga land i går.

Åhhh längtar till jag ska ut och köpa fina pojkkläder!!


I morse vaknade jag dock 7.00. Gör mig inget har fått dator tid och betalat alla räkningar, BLÄÄ för det. Varför ska december vara en jävlig räkningsmånad när man har så mycket som ska inhandlas?? Tur att alla julklappar är inköpta! Ellar ja nästan :-)

I dag ska Peter fixa med ngt på ena bilen, jag tar nog barnen till Emma för att kolla deras nyrenoverade källare. Sen ska här bakas pepparkakor.

mobil blogg

ligger i soffan på jobbet och vilar. Är fortfarande trött trots att vi gick upp vid 21 i igår. Hoppas att tröttheten ska försvinna snart för detta är inte kul alls! Jag började sätta från advents sakerna igår och i morse. Inser att vi behöver 2- 3 nya. Skulle ju köpt det när vi var i ullared, varför tänkte jag inte på det? Får väl se om jag hittar ngt. Barnen är storm förtjusta nu när allt kommer fram. Tomtarna får snart med inta sina platser. Älskar julen!

rast (lös)

Har lite middagsrast på jobbet och känner mig rastlös. Har massa jag behöver göra, men jag har ju rast......

Igår ringde jag äntligen och tackade ja till bröllopsinbjudan,lite sent ute trots att osa datumet är den 1/12 men vi har ju vetat länge att vi ska gå.
Kul att få prata med bruden med, längersen nu!

Allt fix inför den stundande dag för min del är snart klart...Lite mycket folk att stå framför men får svepa ett glas innan, hihihih ;-)


Tycker annars att jag inte gör annat än att jobba och sova. Är i stort behov av sömn inte klokt!!
Ser fram emot helg och ledighet mer än någonsin och ångrar att jag inte tog mer ledigt nu till jul. Men måste dra mitt strå till stacken och jobba.

Till helgen ska alla stakar och stjärnor upp, ska hinna med pepparkaks bak med barnen tänkte jag. Middag och hjälpa mamma o pappa och ett 3 års kalas står på schemat.. Kankse ska sova lite med ;-)



Åhh vad jag längtar till julen den känns så långt borta trots att den bakom hörnet. Hur ska jag hinna allt jag vill?? får kanske inse att jag inte gör det...

Nästa helg kommer Peters bröder med familj och hans mamma. Vi ska ha lite julmys. Det betyder att IDA är galet stressad övar allt som behöver städas och fixas kommer bara längta tills de åkt när de sen kommit för att jag är så trött ;-)
Nej vi har alltid super trevligt och skrattar massa men lite sanning ligger det i att jag är slutkörd och har såååå mycket press på mig själv...
Som alltid är det ju så med mig....
Kanske skiulle inse det nån gång??

Inte nu i allafall...har inte tid ;-)


Lördag

Fick stänga igår på jobbet men behövde inte jobba mycket längre än vad jag skulle gjort egentligen ändå.
Blev handling direkt efter...hem och sen somnade jag på soffan. När jag vaknade och vi bestämmde oss för att gå upp var klockna 21.20 hihihi!! Vi var ganska trötta :-)

Maja är inne i en enorm trots period. Wictor var det oxå men när han började hos dagmamman nu igen efter all sjukdom här hemma gick det över.
Majas trots blev i stället värre....sååå trist! Allt är NEJ.

Hon somnade vid halv sju i går och när hon vaknade i morse vid sju kändes det som att hon hade sovit klart. Hon var pigg och "glad" i ca 15 minuter sen beövde jag gå på toa...det fick jag inte.
Så då blev det ett gigantiskt skrik utbrott på ca 30 minuter. Väckte så klart de andra. Hon blir sååå arg...
Svårt att veta vad man ska göra åt det.....

Idag står städning och grejs hemma på schemat....Beöver göra en heldel. Peters bror med familj från Malmö kommer om 2 helger och ska sova över. Vill ha mer på övervåningen klart tills dess. Kanske putsa lite fönster med inför första advent nästa helg(????)
 MÅSTE ta julkorten på barnen i dag med.

Då var det gjort!

NU är barnen vaccinerade. Gick jätte bra! Wictor sa i bilen att han kunde gå in själv :-) Sen ville han sitta själv i stolen gick ganksa bra. Jag fick hålla han ett litet tag.
Båda barnen gnällde till ytterst lite sen var det över.

De tyckte nog ändå att det var kul där med alla leksaker och alla andra barnen. Allt som allt så tog det strax över en timme.
 Båda barnen vaccinerade och en svettig mamma efter lite oro. Man vet ju aldrig hur det ska gå och då vara själv med 2 barn med är inget jag föredrar egentligen men det gick över förväntan!!


Hoppas nu de slipper biverkningarna så jag kan jobba resten av veckan och mina juveler får vara friska!!

grissjukan

Fy fan vad jag är orolig för den. Nu har en förskola här i byn konstaterade fall av den och en av Peters kollega på Lernia har varit/är sjuka i den.

Idag ska barnen ta den  där sprutan!! Men de är ju inte skyddade fören 1-2 veckor (!!!!!!) efter.... De råder en att vara hemma 1 vecka för att skydda dem. Men hur ska jag kunna vara det?? Är redan lagom poppis på jobbet när jag varit hemma så mycket!!
Som tur väl är så är de bara hos dagmamman i 3 dagar och kankse vi ordnar så det bara blir 2 dagar.

Tur att barnen är hos dagmamma bland färre barn!!

Skulle bara fattas att de blir sjuka av sprutan med så jag får vara hemma....Klart att jag är hemma för mina barn, de är mitt allt tro mig. Men skuldkänslorna för att inte kunna vara på jobbet tar kol på mig alltså!!!!
Inte lätt att bara skita i som många säger......

Magsjuka och Mardrömmar

Blev magsjuk i söndag igen. En vecka efter första "attacken"....Bläää.

Blev såå besviken att jag ringde 1177 för att kolla om man verkligen kan få magsjuka så snabbt igen. Det var tydligen jätte vanligt... Som tur väl var så var jag ganska bra redan i går bara liiiite magont. Idag är jag oxå hemma men i morgon är det dags för jobb och dagmamman för barnen. Skönt måste ju erkännas.

I går tittade jag på tv 4, mamma till en mördare. Fy vad jag blev ledsen har drömt mardrömmar hela natten.

Tycker sååå synd om hela familjen!!! Ingen mer än brödrarna vet vad som hände och bara en av dem lever. Jag lider med honom!!
VIlken mardröm för en mamma alltså!
Mamma till en mördare Foto: TV4

Dåligt

Vet att hormonerna sprutar denna tiden i månaden och alla problem blir till världs problem.

Gillar att ha fullkontroll och göra saker som måste bli gjorda...ja det var jag för några år sedan.

Just nu målar jag in mig i hörn i ställer för att ta i tu med saker bävar jag för dem. Snacka om att mata ångest..

Måste bryta det, måste!!!! Men då behöver jag tid och det har jag inte i mitt liv för tillfället. Den tid som finns går till min man och mina barn....

Men i februari är Peter klar på lernia då kan jag....

Dålig bloggare

Har varit hemma hela veckan för att maginfluensan har invaderat hela vårt hus!!!
Då har tanken på bloggen och att blogga funnits.

Kan inte släppa den trots att jag egentligen ade velat. Bloggen och jag har varit och gått igenom en hel del och det är inte lätt att bara radera....

Det fina med bloggen är ju kommentarerna så jag kan ju inte säga att jag bara bloggar för min egen skull..

jaja...................


lite bilder...

Vi var i Malmö och där träffade vi Rorri och store Chris! Det gillade Wictor trots att han var blyg i början. Men sen hjälpte han till och med till att skruva lite på Rorris hjul.



Wictors sömn har ju alltid varti lite krånglig...hur man än har kämpat i sängen för att han ska SOVA har han sen när han väl är trött alltid kunnat somna var som helst , titta bara :-)


Kompisen Astrid och Wictor myser i soffan!


Lera är roligt att leka med!


Maja är såå medveten om när hon kissar. Vill gärna sitta på pottan men har inte ro att vänta. Nu har hon fått som hon säger "toso". De kan hon knappt vara utan. Lilla Loppan!!
RSS 2.0Photobucket