irriterad

I fredags morse vaknade jag och magen strejkade, fick gå på toa rättså några gånger och sen kröp ilamåendet på. Gick till jobbet, fanns inget annat val.
Mådde dööööilla heladagen och magen bubblade.
Som tur väl var var det lugnt på jobbet på eftermiddagen så jag kunde gå 1 timme innan.

Hem, åt och somnade kl 19 och sov till 7 på morgonen. Vaknade vid 1 och hhörde värsta diskoteket,grannen hade fest och SPELADE MUSIK. Som tur väl var vaknade barnen inte utav av det.

Lördag morse kändes det som att jag sovit bort hela helg..... Peter begav sig till sin morbror som fyllde 70. Här hemma pysslade vi och dansade disko :-)

När Peter kom hem packade vi i hop oss för lite släkt kalas hos Peters mamma. Jag var inte alls upplagd för det och irriterade mig ngt grymt på vem skriver jag inte! Men när det är en familjetillställning med massa små barn kan man inte ta fram kubb spel och sen säga till barnen : " gå dit bort och lek" för att de vuxna ska spela. Nix pix jag kastade inte en jäkla pinne utan överlät dem till barnen.

Vi kom hem rättså tidigt och hann ha lite myslördag till jag vid typ 21 somnade i soffan. Jag vaknar dock alltid mellan 6- 8 varje morgon så det är kankse inte så jätte konstigt.


Idag ska barnen fotograferas här hemma, ska leta fram lite kläder sen i eftermiddag ska vi träffa familjen Malm!!

Kväller

I morse innan jobbedags begav jag mig till distriktsköterskan för att ta lite prover.
Var där i förra veckan för att kolla upp mitt blodtryck som inte var bra när det kollades på akuten. Som jag besökte vid mina magsmärtor.

Förra veckan var i allafall blodtrycket bra men inte mitt blodsocker........

Så i morse kollades därför detta upp igen och jag fick godkänt :-) GLAD för det.

Sen körde jag till jobbet och möttes av KAOS. Tur att jag var glad över mina provsvar och inte kände någon panik.
Trots en liten kaos dag på jobbet så var det en bra dag. Äkte hem med en lyckokänsla över att jag gillar mitt jobb igen.

Har haft en milt sagt liten svacka och funderat på om det verkligen är detta jag vill göra. Idag känner jag ett definitivt JA.

Slutade 17 idag, sen raka vägen hem. Byta om på mig och barnen. Peter fick fixa till sig själv. Sen tog vi cyklaran och cykelkärran till min kusin vars man och dotter firade kalas. Goda frallor och tårta bjöds det på.

Nu sover Maja och kankse snart lilleman med...eller??

Städ dag.

I morse när vi vaknade kände vi för att hitta på ngt. Man vill verkligen känna att det är helg och ta vara på sista lediga dagen när söndagen kommer.

Vi kollade upp kaskad:s öppettider i Tingsryd och bestämmde oss för att åka och bada där.

Sen började vi på med lite plock på varsitt håll. Blev aldrig att vi åkte i väg. I stället har vi städat, lekt med barnen, målat med barnen, vilat , tittat på Pippi och städat ännu mer.




En helt underbar söndag och barnen har mått prima trots att det inte blev bad på kaskad.

Senare i kväll ska vi åka och hämta en säng vi hittat på blocket. Den sängen Wictor sover i nu är Majas, Hon fick den av morbror Martin i födelse och dop present till min stora lycka. Han fick den när han köpte huset han bor i och jag har har tjatat och gnatat om att den hade varit fin hemma hos mig :-) En gammal växa säng, helt underbar!!

Nu börjar det bli dags för Maja att få den till sitt rum och därför behöver Wictor en säng. Vi vill inte ha en barn säng utan vill hellre satsa på en säng som ha ska kunna ha länge. Vi har kollat ut den på IKEA men hittade den nu på Blocket.

MELDAL Dagbädd stomme

Känslan av att slänga...

Den känslan älskar jag mendans min älskling inte direkt upptäckt den än. Nu åller jag på med barnens lekrum, 3 kassar med söndriga eller skit leksaer är jag upp i nu.. 

Vi har ju turen att kunna ha ett lekrum till barnen på nedervåning. De har/ är för små för att kunna leka på sina rum själva nu. Wictor har börjat gå upp och leka i sitt rum och han uppskattar att få leka utan skrik Maja. För hon skriker när hon inte får leka med det han leker med just då eller om hon vill ha uppmärksamhet eller när Wictor faktiskt är dum mot henne.

Man kan ju inte tvinga Wictor att leka med lillasyster heller. Men nu håller jag på att ta bort Wictors favvo leksaker och tar upp dem på hans rum och låter leksaker som lockar till gemnesamma saker vara kvar så som leksaksspis mm.

 Lång paus........................................................


Datorn krånglade så mitt förra inlägg publicerades inte.


Lördag kväll..... mys???? NOT!
 
Barnen vakna.. Maja somnade och vaknade pigg efter 30 minuter......Håller på att trappa ner hennes sovande från 2 till 1 gång per dag. Men hon verkar inte alls redo för det.....

Wictor börjar bli trött och är FRUKTANSVÄRT tjabbig!! TROTS tror jag det kallas när allt verkligen är nej och man HELA TIDEN måste göra tvärtom. På kvällen är tålamodet slut och man orkar inte vara pedagogisk och lirka fram allt....
Så är det någon som inte kan sova för allt oväsen från ångvägen så ber jag om ursäkt ;-)

Paus.....................


Kollade på Bolt nu, han är ju galen!!! Fruktansvärt rolig :-)

Till det stora...fick hålla lilla Frida idag...så liten trots att hon är större än förra gången vi träffade henne. Hon skrek dock mest av magont i dag :-( Lilla lilltjejen :-(


Åter kommer i morgon!

Världens bästa syster!

Titta så fina de är lilla familjen Bergqvist/Carlsson (samma efternamn som oss :-) )





Igårkväll var vi barnfria, välbehövligt måste jag erkänna trots att man tillbringa 75% av tiden till att längta efter dem :-)

Vi åkte till Kristianstad där vi åt, mötte upp Svenna och senare Madde för att kolla på Sommar med Göran


En jätte rolig film! Men som alltid när man sitter många och kollar på film blir rätt lama skämt super roliga och man skrattar tills man kissar på sig (nästan).

Men det är helt klart en film att rekomendera.

Efter filmen körde vi hem och jag somnade såklart i bilen, sjukt trött.

Idag håller vi på att röjja här i svinstugan sen i efter middag blir det besök hos syster yster. Vi ska sitta ute då Majas dagis näsa börjat komma igång och snora ;-) Blir säkert bra till jul eller ngt. Tur att det är fint väder så vi ändå kan få chansen att träffa lilla Frida med. Frida har vuxit till sig nu ochg väger redan 1820 :-)


Trevlig helg!!

Paus

Ja det kan man kalla det. Slutade jobba 14 i dag och sen körde jag hem. Ska tillbaks till jobbet 17.30 för arbetsplatsträff.
Det är skit att behöva åka tillbaks när man väl kommit hem.
Peter och barnen ska på kalas i Bromölla, hoppas de får kul utan mig.

Har haft en kanon dag på jobbet vilket känns så skönt!! Det är roligt att kunna se framemot ytterliggare en jobb dag.

Håller på att boka en lite hotellvistelse till oss. Kan behövas kankse :-) Förena lite nytta med nöje.

Nej nu ska jag sluta svamla och göra vid mig får köra om 1 timme...

Ålderstecken/åldersnojja

Lyssnar på radio med temat som min rubrik.

Känner mig ganska träffad då vi pratade om just det idag. Jag har nog lite utav varje. Ålderstecknena syns mer och mer (HJÄLP). Jag har fått rynkor vid ögonen. HALLO jag är bara 27!!!
 Letar gråa hårstrå både på mig och kompisar. Fast i smyg på mina kompisar. Endel har börjat få det men jag har inte hittat på mig själv än. men i denna takten är de säkert snart här.

Helt ärligt så tycker jag att det är snyggt med grått hår. Men att jag ska få det tidigt skrämmer mig.

Mina rynkor beror på att jag är så jäkla ljuskänslig och kisar helatiden med ögonen. Får alltså inte slarva med mina brillor nu.
Måste även leta upp en antirynkel kräm.

Åldersnojjan finns där också. Jag känner mig som 18  (14) men är snart 30. Märker ni att jag blir äldre undertiden jag skriver ;-)

Jag har allt i mitt liv som jag har drömt och önskat,Ändå känner jag för att göra en totalomvändning.

På jobbet pratade vi om hur lite pengar man skulle kunna klara sig på. Vi kom fram till att 10 000 och sen glida runt i en hippie bil hade kunnat vara att leva i lyx.

Sälja huset flytta till en annan ort och börja om hade varit spännande.

Jag och Peter har redan "planerat" hur vårt liv ska se ut när barnen flyttat. Nu tänker jag "Shit det är snart" samtidigt som jag tänker, "ska jag behöva vänta så länge."

Det ända jag skulle vilja ändra på just nu är nog min självkänsla vill ha mer skinn på näsan,stå fast för mina åsikter och vara stolt för man,barn och mitt hem. Vårt hem som inte är moderiktigt men som vi trivs i.

Ta inte detta inlägg så allvarligt nu för jag överdriver litervis men samtidigt som det faktiskt är så mina tankar kan gå när jag är ledsen och känner mig värdelös eller när jag är glad,tacksam och världens lyckligaste.


Egentligen menar jag nog att jag skulle vilja göra saker i stället för att drömma och planera en massa.

Vi har pratat om att vi skulle vilja åka till Grekland hela familjen. Kanske faktiskt ska köpa mig en spargris och se till att det blir verklighet............
 

Fredags MYS

Tog lite paus i vårt fredags mys här hemma.
Maja somnade innan myset hann börja dock. Hon är trött och somnar vid halv 8 på kvällarna, skönt!
Lite tråkigt bara att man inte hinner träffa hennne så mycket som man är van vid nu när jag jobbar 100% (!!!!!)

Wictor har vi gett upp hoppet om eller kommit på att han nog inte kräver så mycket sömn. Jag vägrar låta 1 - 2 timmar av vårt lilla tid tillsammans på kvällarna gå till ilska, irritation och gråt.
Så länge han inte är gnällig eller så på kvällarna utan leker tills han blir trött får det vara så här.
Han är trött på morgonen men det går snabbt över och han har även själv vaknat vid 7 denna veckan. Så det är nog helt enkelt så att han inte kräver så mycket sömn som vi tycker att han skulle behöva.
Alla barn är olika, när ska man fatta det?!?!?


Jobbet har funkat bra denna veckan. Att jobba 100% är kanon rent jobbmässigt men familjemässigt är det inte så lyckat.
Sitter med tårar i ögonen i bilen till jobbet på morgonen över att inte få vara där helatiden för barnen.

Jag som helatiden velat att barnen ska gå till Peter lika mycket som till mig bir förkrossad nu när "Wictor vill sitta pappa"

Är nog bara att vänja sig :-)

Vuxenrelationen finns inte i veckorna utan fredagkväll får man kämpa för att tända en liten gnista ;-)


På jobbet känns det som att jag inte har riktig koll, är på 2 olika avdelningar så det gör det svårare. Vill så gärna känna med jämn och uppdaterad som mina kollegor men jag varken orkar med all information eller har någon möjlighet att hålla mig uppdaterad hela tiden på båda avdelningarna. Det gör  mig riktigt ledsen stundvis och kan känna mig urusel. Men jag inser oxå att mina krav på mig själv inte är rimliga och att ingen kräver att jag ska ha koll på allt.
Jag är nöjd över att jag nu kan alla barnens namn på förskolan, det ni ;-)


Trevlig helg!

Ångest och rynkor

Jobbångest och alla känslor som svallar i samband med tant röds kommande besök.....Ingen bra kombination ska jag säga......

Idag kom Peter med den goda idén att vi skulle köra till IKEA och mysa, ta vara på den sista lediga dagen.

Vi var i Älmhult innan 12. Gick och strosade och mös, åt lunch och shoppade :-)

När vi körde hem , körde vi till Tingsryd och badade på badplatsen på Tingsryds camping. Såååååå skönt i vattnet!!!

Sen bar det hemåt, laga mat och pimpa vardagsrummet ;-) 


Igår lördag fcik vi äntligen träffa det lilla lilla nytillskottet Frida. En sån goding och SÅ liten alltså :-)
Trodde inte barnen skulle vara ett dugg intresserade av henne då de inte visat intresse för små barn innan. Men de kände nog kusin kärlek dirket för oj vad de var nyfikna på henne :-)

Efter lite Fridamys bar det ivägg för lite träff med kompisar i Karlskrona vi grillade och badade i havet på en super mysig plats.


I morgon är det då dags för jobb igen fattar inte varför jag har ångest inför det för jag trivs men det är väl pga att det är såå mysigt hemma för tillfället och att jag hade velat vara med på resten av inskolning hos dagmamman..
Men man kan inte få allt.......


Snart är det jul och mer ledighet ;-)

Fredagsmys

Fredag idag, vart tog min sista semester vecka vägen?!?! Kan någon svara på det??

Lagom till jobbstar känner jag mig helt frisk, skönt i och för sig.

Snart ska vi göra oss klara för lite besök hos dagmamman där det lovades glass i dag :-)
Sen blir det handling, ska göra tacopaj i kväll. Vad annars tänker många men vi har inte ätit det sen Peters 30 årsfest tror jag :-)
Kanske det kommer vänner och joina oss.


Måste skriva att mina barn är det bästa för tillfället. Trots Wictor enorma trots så är det såå gosiga.
Maja har vänt och gnäller inte alls så mycket och barnen kan leka tillsammans längre stunder med, så mysigt att se!

Maja pratar mer och mer 2 ordsatsrer med :-)                Mamma "koko" (mamma sko) sa hon i dag :-)
*Stolt*

Näst sista

semesterdagen för min del....*snyft*

Inskolningen hos dagmamman är i fullgång och det känns så bra!!!!!!!!!!!!!!
Dagmamman är i ålder till att kunna vara deras mormor och hennes "gubbe" är pensionär och går hemma vilket betyder att han kommer vara en del av deras vardag oxå. Helt underbara människor!
Maja som kan vara väldigt skeptisk och avvaktande går och sträcker upp händerna mot dagmamman redan första dagen :-)

Wictor leker där som om han aldrig gjort annat. Hoppas att det flyter på så här!


Idag ska Wictor till tandläkaren för att fixa till ena tanden han hade hål i :-( Hoppas att det ska gå bra!!!


I lördags gifte ju min vän sig och jag kunde gå trots att min mage inte var 100% återställd. Ett jätte fint bröllop och hon var den vackraste brud jag någonsin sett!!
Mina 2 sista semester veckor har varit sisådär. Var ju magdålig i över 1 vecka och nu har jag halsont och kan knappt svälja....typsikt!!
Men jag försöker ignorera det totalt går sisådär faktiskt.

Igår var Peters bror med familj här och åt langos och fikade, var trevligt!!

Till helgen får vi se vad vi ska göra.....
RSS 2.0Photobucket