svininfluensan....

På måndag vaccinerar jag och Wictor oss..ev. Peter oxå.
Jag har varit jätte osäker på om vi skulle ta sprutan eller ej. Men anledningen till att vi nu bestämt oss är för att skydda de runt oss. Framförallt lilla Frida som är infektionskänslig men även vår lilla Maja som inte får ta sprutan.

På jobbet har vi bestämt att vi inte ska ta sprutan samtidigt, detta pga att vi hört MÅNGA som blivit väldigt dåliga efter de tagit sprutan och risken finns ju då att all personal ligger sjuka om vi tar samtidigt. Jag verkar bli först ut...hoppas vi slipper bli sjuka efter.

Nu sitter vi i bilen påväg till Malmö för att spendera helgen där. VI ska inte bo hos Peters bror med familj denna gången då de håller på att byta golv i lägenheten så de hade blivit allt för rörigt med 2 familjer där :-)
Det blir hotell för oss, tacka vet jag coop kupongerna :-)

Hade velat passa på att besöka Entre och nya IKEA... vi får väl se. Största anledningen till att vi åker är ju för att träffa Peters bror med familj! Och vila upp sig vilket jag är stort behov av....känner att jag faller i gamla gropar som jag jobbar på att fylla igen. Har ju numera verktygen.... Lite kryptiskt jag vet men ni som vet förstår.


Slutade tidigt i dag för att hämta mina älsklingar direkt efter de ätit middag. Mys! Gud vad jag längtar efter dem om dagarna när jag jobbar. Önskar jag kunde förmå mig att njuta när jag är hemma med dem tex när jag VAB:ar utan att ha dåligt samvete för jobbet.

Huvudvärk!

Har kännt av det hela dagen...skit.

Sen jag kom hem har jag vilat. Peter gjorde maten. Stuvade makisar och falukorv..Wictors favvo men han orkade inte vara vaken utan somnade innan. Försökte hålla honom vaken men det gick bara inte.

Wictor är väl den som mår sämst av tidiga mornar. Han är sååååå trött och vill bara sova. Sen är det fullfart heladagen sen somnar han sen rullar det på så. De har ju inte fått vänja sig heller då barnen varit sjuka om vart annat och då faller man ju tillbaks till de gamla vanorna och är piggare.

Ngt positivt är ju att jag och Peter kan få lite tillsammans själva på kvällarna händer ju inte ofta.

Ny vecka - nya tag

Orken stog slut innan den kom.......känns som jag jobbat en hel vecka och det är bara måndag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Filmen i går var SUPER bra måste jag ju bara erkänna. Den var i 3 D så vi var super snygga i våra brillor. Wictor ville inte ha sina på. Kanske det berodde på att hans mamma gav i från sig ett skrik. Det kom nämligen en sten flygande emot mig hihihihi

Annars tyckte Wictor om den men han är noga med att tala om att han blev rädd :-)

Idag har de varit full fart!!!! Jobb 7 - 10,lilleman var med mig och trivdes. Direkt efter det blev det sjukhuset och öronmottagningen. Vi ska dit och göra ett hörseltest igen i början av nästa år. Lite svårt att få ett riktigt tillförlitligt på en busunge och en oerfaren hörseltestare. Men hon gjorde ett väldigt gott försök.

Efter sjukhuset åkte vi till Majan som var hos mina föräldrar. VI fick mat och fika sen åkte vi till barnens extra dagmamma på inskolning. Kändes SUPER bra. Kan vi verkligen haft en sån här tur med dagmammor?? Ångrar inte vårt val att ha barnen hos dagmamma alls.


Wictor var trött och har sagt ett par ggr i dag att han vill sova, hihihi.

Nu ska vi äta sen bär det av och veckohandla.....


I helgen skulle vi åkt till Malmö..men det blir inte så....Trist hade verkligen sett framemot att komma i väg.... Får väl se vad vi gör i stället... Några erbjudande eller förslag? :-)

Söndag....

Vilken mys söndag, skönt att känna så tycker jag.

Helgen:

I fredags hämtade jag och barnen kusinerna i Sölvesborg. Redan då vi kom dit började de prata om godis. De vet att faster ser till att det blir mys!! :-)
De valda att vi skulle handla godis i Mörrum. Det gick faktiskt bra att handla godis med 4 godismonster utan att bryta samman ;-)

När vi kom hem blev det pizza. Sen ringde telefonen och våra vänner från Skövde var nere och kom på besök även de. Blev massa bus, barnen lekte såååå bra!

VI kollade på Idol och jag dreglade över Idol Rabih, mums! :-)

Under lördagen blev det ännu mer lek, wii spelande, lek med lera. Sen fick kusinerna äntligen träffa lillkusinen Frida.Det hade de längtat efter.
Tills kusinerna skulle bli hämtade fixade vi pannkakstårta, Emma hade köpt konditor fika fårn Nina´s. Det blev ett riktigt kalas med 8 vuxna och 5 barn :-)

Efter alla åkt laddade vi för en mys kväll med familjen Malm. Vissste inte alls vad vi skulle bjuda på men vi slängde i hop lite mat och det blev gott. Barnen lekte och hade kul. Jag och Laura gick en runda och kollade lite i byn :-)

Idag ska snart Peters mamma komma på besök sen ska vi lämna Majan hos mina föräldrar där hon ska sova i natt. Vi andra tänkte mysa med ett bio besök i kväll. Tänkt vi skulle se filmen UPP.


I morgon ska Wictor följa med mig till jobbet, vi börjar redan 7 ...men endast till 10 sen är det läkarbesök som gäller :-)

FREDAG!

Idag känns Wictor bättre! Hoppas det fortsätter på så för i kväll ska kusinerna komma hit och sova över,
ååååhhh vad vi längtar efter dem!!

Jag sa precis till lilleman att om kusinerna ska komma måste vi ju städa i dag. Wictor svarade att det var smutsigt här ;-) Japp så är det!!

Massa tvätt att ta i tu med framförallt....

På måndag ska Wictor på återkontroll efter operationen i feb. , blir även ett hörsel test hoppas att det ska vara bra. Sen kommer vi bli kallade till logopeden som jag hoppas ska kunna ge oss ytterliggare tips på att jobba vidare med hans tal.
Det är mycket bättre nu men en bra bit kvar.
Är sånunderbart med alla nya ord han laborera med i olika meningar.  Just nu är det nåt och nu som gäller! :-)

Saga

Satt på mac donalds hemsida och lät Wictor tävla i deras sagotävling..med liiite hjälp. Läs och rösta!!


http://www.mcdonalds.se/sagogeneratorn#/story/1772

bläääääääääää

Helt ärligt det är inte alls roligt att vara hemma idag.... Barnen tjabbar ngt enormt HELATIDEN. Jag gör inget annat än att skäller.
Mitt humör beror till viss del på tants röd intågande.......

Jag har aldrig kunnat lämna bort mina barn med gott samvete för att bara vara. Men i dag känner jag att en vuxen helg hade varit såå skönt!!!!!!!!

Ibland önskar jag att vi hade fler "barnvakter" runt oss, någon som skulle kunna ringa och vilja ta ngt av barnen bara för att de vill. Utan att man ha bett om det liksom....

Som tur väl är så är ju inte alla dagar såna här när man är hemma med barnen!!!


Positiva tankar!!!

VAB

Tänk i er in i detta. Jag börjar 9.00, barnen ska lämnas 8.30.
Ungefär runt 8.27 slår det mig att Wictor har haft värsta nysningskonserten hela morgonen och att han har bett mig torka hans näsa 100 ggr pågrund att den rinner massor.
Känner på honom och han är lite varm, tempar och jo han har feber......
Känner mig som världens uslaste som ringer en halvtimme innan jag börjar jobba och säger att jag inte kommer......

Ska ju inte tro att det märks på lilleman att han är sjuk för han och lillasyster kör gärnet  med sina bråk ändå...

Vet inte vad jag ska ta mig till för det ända de gör här hemma är att bråka och slåss......
Syskonkärlek sägs det men finns det inga andra sätt att visa det på då?!

Igår kom jag inte hem föränn efter 19....Då sov redan Wictor, lite ledsen blev jag för att inte få träffa honom mer den dagen. Det fick bli gos med en sovande prins! <3



De förvirrades värld........

Den har jag blivit kidnappad till....och jag skulle vilja komma därifrån.

I dag blev jag riktigt rädd för mig själv när jag kom till jobbet.

Öppnade dörren och steg in, ska ta av mig skorna och inser att jag har en vit och en grå gympa dojja på mig.
Första tanken som flög igenom mitt huvud var, shit jag hinner inte hem och byta..jag börjar gråta!!!!

Men det var bara att direkt visa mitt misstag och sen köra på den linjen resten av dagen. När vi var ute körde jag gummistövlar i stället :-)

Bildbeviset:



I eftermiddags kom fina Sofie med hennes fina Filip och Olivia. Det blev massa bus,lek,mat,prata och SKRATT.
TACK!


En bild på våra fina barn redo för Lillan Malms dop i söndags.

Olivia Laura Elisabeth Malm

Ja det är namnet på lillan. Fint som bara den!! Trodde först att ett av andranamnen var efter mig men Laura skrattade lite konstigt så då förstod jag att så inte var fallet ;-)

Jag heter ju nämligen Elisabeth i andra namn och så gör även de flesta flickor på min sida släkt. Min mamma var ett stort fan av det namnet men min pappa var inte lika förtjust därför har det blivit ett släktnamn som förs vidare till alla flickor på min sida släkten med start på min kusin vitamin.
Jag förde det inte vidare till Maja, utan vill skapa mina egna traditioner ;-)

Nej, jag skojar. Vi har valt våra barns andra namn med omsorg och de betyder ngt för oss. 1 namn från min sida och 1 från Peters sida.
Från min sida har Wictor fått namnet Albin efter Peters farfar.
Det andra namnet han fått är Peter (klart efter sin pappa med) det heter min storebror och så gör även min pappa i andra namn.
Maja har fått namnet Ingrid som är min mammas andranamn och även Linnea som Peters mormor hette.

Roligt det där med namn tycker jag.


Dopkalajset var jätte trevlig trots att jag har svårt att förstå det danska språket som Lauras släkt talar. Fick chansa på att svara ja eller nej :-)
Det var många barn där och de lekte och stojjade massor och hade SUPER kul! Barnen var trötta och slocknade direkt i bilen.
Wictor vaknade för en stund sedan :-( Gick inte att väcka honom.....Tur att morgondagen ska tillbringas med mormor o morfar :-)

Nu vet jag....

Somnade halv 9 i går kväll, nu börjar jag bli rädd för mig själv... När jag och Peter sen pratar säger han vad jag sagt till honom när han försöker väcka mig och jag har INGET mninne utav det. Kusligt, som värsta fyllan med minnesluckor....

Men i dag kom i allafall svaret på min trötthet, inte gravid för er som tror det utan jag har fått munsår. Det suger alltid musten ur mig och jag känner mig sjuk. Men det är ju ett herpesvirus så det är kanske inte så konstigt.

Idag frågade jag Peter om det var ok att ta en middagslur för att kanske kunna hålla mig vaken i kväll, han trodde inte det skulle hjälpa ;-)

Nu badar barnen och jag tänkte passa på att slänga in ett blogginlägg.
Dagen i dag har spenderats i kristianstad för shopping på skopunkten till barnen. Sen på hem vägen blev det ett stopp på EKO som jag för övrigt tycker har blivit väldigt tråkigt....

  Majas nya sko.





  Wictors nya sko.



I kväll blir det fotbolls tittande för vår del. Grabbarna i huset ska ha en riktig fotbolls kväll :-)

Nej nu ska jag hjälpa mannen min med våra nybadade barn!



sova

Ja det är det jag tänker mest på förtillfället, är så trött.
Ändå går jag och lägger mig vid 21 efter att ha slumrat på soffan.
Kan man skylla på brist av vitaminer eller hösten? Eller beror det på min förkylning...? japp det gör det säkert är nog inte riktigt kry än.

Men nu är det ju FREDAG och här ska bara tas det lugnt. Äta lite tacos och mysa med mina barn..kanske mannen med ;-)

Lördag vet jag inte vad som händer än, vi har och göra frågan är bara om vi vill :-)

Söndag ska vi till kyrkan som vi alltid brukar, hahahahaha! Nejdå då är det dags för dop av familjen Malms lilla Olivia.
Ska bli intressant och se hur barnen fixar kyrkan. Finns ju risk att Majan får ett av sina UTBROTT...... FÅr packa ner lite mutor.

Dags att göra oss färdiga för jobb och dagmamman!

45 minuter

Ja det är det tills jag ska lämna barnen hos dagmamman och vi är inte påklädda endast en av oss har ätit. Den enda pojken av oss här är såååå morgon seg. Behöver timmar på sig att morna till sig och äta mm.

Den tiden kan jag tyvärr inte ge honom. Väckte honom kvart över 7och nu 40 minuter senare har jag fått i honom i sked frukost.

Han är morgon trött och behöver ´sin sömn för att orka med en lång dag hos dagmamman, lilleman.

Maja är inne i en riktig trotsålder, skrika i affärer för attr man inte får det man vill, skrika tills man nästan svimmar. Reta sin storebror som i och fr sig gör exakt likadant (ondcirkel).

Hon pratar massor: yj (oj) dotto (doktor) sko , aka (jacka), ito (wictor), anto (anton) ,pappa, mamma, emma, koko(strumpor), apa (lampa), icka (dricka) luta (sluta) hej, hejdå, helo (telefon), bössa (mössa),ocka (docka), momo (mormor), offa (morfar),issa(kissa) ajsa (bajsa) och mycket mer. Stolt mamma :-)

Idag ska jag stänga så det blir en lång dag på jobbet....men snart e det ju helg igen :-)

Kankse vi får besök av 2 efterlängtade kusiner!!!!!!!!!!!!!

Bilder

Bakar bullar
stolt Wictorbad i Olofströmfina syskonen Karlsson

Snörvel, snörvel, host

Sitter i soffan och har bara ett barn hemma. Är det ok att erkänna att det känns skönt?!?

Gick i mot mina principer med att lämna ett barn då man har det andra hemma sjukt. Men barnen har varit hemma från dagmamman i 2 veckor. Så Wictor behövde verkligen det. Sen är jag inte på topp så i går orkade jag inte med dem. Var helt knäckt när Peter kom hem.... :-(
Jajaja ska inte behöva förklara mig egentligen....

Fick reda på provsvaren igår och de var bra. De sa att anledningen till hennes höga temp kan bero på att ngt hjärnan som styr kroppstempen inte är riktigt utvecklat men de trodde att det berodde på virus. Så är hon pigg ska jag kunna lämna henne ändå.
Så i morgon lämnas barnen och jag ska jobba. Får vi se om det funkar.


Angående mitt inlägg om kompisar tidigare så var det inte riktat mot någon speciell utan bara mina känslor men jag ska ju erkänna att det kändes bra med kommentarena jag fick!

Har nu tagis kontakt med en kompis från förr, vi var bästisar och höll i hop under högstadiet! Så kul att prata med henne och bestämde att vi skulle träffas en dag, Jippi!

Blod och snor

Är dunderförkyld i dag. Barnen är oxå lite snoriga.....

Majas feber kom tillbaks i går kväll.
Så idag kl 8 var vi och lämnafr kisseprov på distriktsköterskemottagningen. De sa att läkaren ev hörde av sig efter de pratat med honom om den envisa febern. Efter nån timme ringde sköterskan och sa att läkaren ville att vi skulle åka till labb och ta fler prover. Packade snabbt in barnen i bilen. Barnen stod för fin underhållning i väntrummet :-) Alla verklade glada för det.

När de sen blev vår tur var Wictor lite rädd för att de även skulle sticka honom.
Maja däremot tycker det är väldigt intressant med sticket och blodet. För att inte tala om plåstret man får. De skulle hon visa alla ; TITTA TITTA :-)

Passade även på att boka in ett återbesök till Wictor efter hans operation, även tid för ett hörsel test och sen blir vi kallade till logopeden efter det.

Lite att stryka från "att göra listan".

 

Nu sover Maja och jag ska försöka vila lite för jag är helt slut i huvudet av allt snorande,hostan och nysande...

 

Jävla hormoner!

De spelar mig ett spratt alldeles för ofta. Som kvinna får man de som ett brev på posten någon/några ggr i månaden.

Mina kommer 2 ggr. Just nu har jag dem är och de är INTE välkomna.
Men vad gör man,det är bara till att härda ut dem....jag vet ju att de försvinner om nån dag igen..

Jag blir nere...inte så att nån annan direkt ser det men inombords känns det som att jag är världens ensamaste.
Känns som att det bara är jag som håller kontakten med endel av mina vänner. Att de aldrig kan höra av sig, bjuder eller ordna nån fest eller annat. Självfallet är det ju så jag känner med vissa alltid, inte alla men vissa.

Då kan man undra om det är vänner?
Är jag egentligen en bra vän? Är jag rolig att umgås med?

Mitt äktenskapliga förhållande drabbas såklart med. Jag vill ha massa närhet men orkar inte ge.
Hur lätt är det då för den andra parten att hela tiden behöva ge? Hur ska han veta att jag behöver det om jag inte säger att jag gör det?

Något jag lärt mig det sista året är att tala i klarspråk. Säga vad man menar och inte bara antyda. Jag tror det har hjälpt mitt och Peters förhållande lite eller i allfall mitt förhållande till Peter.....kanske mina vänskapliga föhållande lite med.

Saknar många av mina vänner mycket. Många av dem som jag innan träffade och pratade ganska ofta med men som jag numera inte når fram till.
Jag frågar när vi ska ses,men som inte har tid och inte hör av sig när de väl har det.

Jag är med största sannolikhet likandan mot endel vänner...

Varför kan man inte i stället för att deppa och vara sur på vänner som uppenbarligen inte vill ses, fokusera på de vännerna som finns där??
Bestämma sig för att det är dem man ska lägga tid och känslor på??

Sluta bjuda hem och tjata på dem som själva inte bjuder till.....

Är det någon som känner igen sig????

skärpa mig

Ja det måste jag göra med mitt bloggande tycker jag nog.

Är mycket nu med att jobba och fixa och trixa med barnen.

Maja har haft feber i en veckas tid som kommit och gått. Inte mycket feber men ändå att man inte kan lämna henne till dagmamman.
Peter har börjat på learnia med allt vad det innebär och jag har bara varit tvungen att vara på jobbet.
Ibland är det ju faktiskt så.

Tur då att min lillebror finns och att han just nu är sjukskriven för sitt onda ben.
Han har bott här i en vecka nästan och tagit hand om barnen så jag har kunnat gå dit och jobba de viktigaste timmarna.
Bra lösning men nu när helgen kom så kände jag att jag gått på helspänn. Kännt av allt som hänt runt mig, oron för att Maja inte har varit frisk, försökt lösa de tider jag inte varit på jobbet m,m m,m.

I fredags kväll hade vi besök och när jag skulle natta Wictor somnade jag i fårn dem. DÅLIGT av mig. Men när jag vaknade på lördagen förstod jag varför de kunde vara så. Halsont och hes...
Resten av helgen har varit lugn.

I går gjorde jag lera efter recpetet på Lisas blogg, här har ni det:
http://lisoball.bloggplatsen.se/2009/10/03/2043681-play-do-lera/

Det var väldigt uppskattat av både barn och vuxna. :-)

Idag har jag varit på bytardag i Svängsta och fyndat lite. Mest till Maja som vanligt som INTE egentligen beöver kläder men men.

Bjuder på lite bilder på finaste barnen!
RSS 2.0Photobucket