Semesterkrönika

Alla skriver fina årskrönikor vid årsskiftet. Jag tänker skriva en semester krönika....


Semestern 2009.
Vi startade vår semester resa fredagen den 3 juli. På kvällen när husvagnen var packad körde vi till mina föräladrar för att säga "hejdå oc vi ses i Gränna". Sen körde vi mot Ullared. Vi kom upp på natten och ställde oss på Gekås campings ställplats. En stor grusplätt. Vi bar in barnen och somnade gott allihopa i husvagnen.
När morgonen kom vaknade vi och barnen tittade ut och tittade på oss med undrande ögon. Vi packade i hop oss och checkade in på campingen.
Här skulle vi tillbringa 2 nätter så förtältet brydde vi oss inte om att sätta upp vilket betydde att vi hade fullt sjå med att hålla koll på barnen och trångt var det i husvagnen men det gick bra.
Varma och svettiga dagar hade vi med ganska mycket shopping. Barnen köpte fina leksaker då vi inte tagit med några till dem.
På måndagen körde vi till Göteborg "denna kungliga huvudstad" ;-). På en camping i Askim ställde vi husvagnen och satte upp förtältet inför tyskpublik. Ngt som gjorde mig måttligt irriterad...
När allt var riggat körde vi ju såklart till Liseberg och hade super skoj. Gick en heldel slantar vid chokladhjulen men ingen vinst.
På tisdagen till torsdagen hade vi besök av kompisar från Skövde. Vi gjorde Göteborg som äkta turister. Vi åkte kommunalt, gick på liseberg,universeum,åkte paddan, var i saluhallen och gick på nordstan.
Under vår tid i Göteborg var det 2 årsdagar som skulle vi skulle minnas. Det var 1 år sedan min mormor gick bort. Vi hade redan planerat vad vi skulle göra för mormor Frida. Vi hade köpt en fin ballong på Liseberg som vi sen släppte upp med en hälsning  till mormor Frida den 8 juli.Med på ballongen fanns en hälsning till familjen Malms lilla Emma som hade sin årsdag den 9 juli. Hoppas de fångade ballongen!!! <3

På fredagen stryde vi mot polkagrisens stad Gränna. Där väntade mina föräldrar på oss till barnens stora lycka.
Vi gick på byn och tittade när de tillverkade polkagrisar och köpte några såklart :-)
I Gränna var det meningen att vi skulle fira älsklings Peters födelsedag. Men tidigt på morgonen på hans födelsedag fick jag ett samtal om att min syster Emma rullades ner till akut kejsarsnitt. Fokus låg inte på Peter denna dagen utan på Emma,Johan och deras flicka som senare skulle få namnet Frida!

På måndagen styrde vi mot Västervik. Dit hade vi längtat sen vi startade resan, mest för att vi visste att vi skulle ligga där en vecka och slippa packa upp och packa ner under en hel vecka!
Under denna veckan hann barnen leka massor,bada,mamma Ida bränna sig rejält av solen,shoppa lite,gå på cirkus,äta på resturang m,m.
Det var verkligen med lite sorg vi lämnade Västervik..Vi hade haft det såååå bra där allihopa!

Men efter en vecka drog vi till Vimmeby för att möta upp Peters brors familj. Vimmerby var mysigt, campingen var SKIT.
På tisdagen gjorde vi Astrid Lindgrens Värld. Det är verkligen toppen där. Dit kommer vi antagligen åka varje år så länge intresset finns.
På onsdagen åkte vi till Mariannelund för att titta på deras godis tillverkning. De hade även superduper stora gräddbullar där som vi skulle prova. BLÄÄÄ efter en halv höll man på att spy. Men nu har man ju provat det. :-)
Torsdagen betydde hemfärd, vi längtade faktiskt :-)

Semesterns cirkus: Norrköpings ungdoms cirkus

Semesterns bästa: Att kunna sen en film själva när barnen somnat.

Semsesterns födelsedag: Peter och Lauris

Semesterns nyfödda: Lilla Frida föddes den 11/7- 8.44, 1100 g och 39 cm lång

Semesterns sämsta: Toaletterna på campingen i Vimmerby

Semesterns godaste mat: Kyckling spett

Semesterns fynd: Kläderna på REAN :-)

Semesterns bad: Poolen i Västervik

Semesterns roligaste:  Åka karusell på Liseberg

Semesterns bus: Theo och Wictors små "hyss" :-)


Semesterns kändis: Mia (i Mia och Klara) såg vi på Ikea i Göteborg. Lotta Gray (vimmelamman.se) på Astrid Lindgrens Värld.
Kommentarer
Postat av: Pia

Åh, herre min skapare vad ni har hunnit med mycket :) Blir ju trött av att bara läsa allt;-).

Kul att få läsa allt som ni har gjort iaf :)



Men gud så fint av er att skicka upp en ballong till mormor Frida och lilla Emma. Vet du vaaa Ida, jag tror säkert att de fångade den. Sååååå fint gjort av er.

Kram

2009-07-24 @ 13:21:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0Photobucket